Dicsőség Jézus Krisztusnak!

Szeretettel köszöntöm Önt, a Szerencsi Görög Katolikus Egyházközség honlapján.  Amikor ajtót nyitunk valami felé reménnyel és bizalommal lépjük át a küszöböt. Ugyan, most virtuálisan, de a házigazda szívbéli szeretetével és derűjével üdvözlöm, mindazokat akik egyházközségünk ajtaján kopogtatnak. Az evangéliumban szereplő  Atya mindig haza várja gyermekeit, azokat is akik a közelében vannak és azokat is akik talán kissé távolabb. Ennek a ténynek biztonságot adó reményében éljük mindennapjainkat.
Hétről hétre összejövünk templomunkban, ahol közös imádságainkban dicsőítjük Istenünket, zarándoklatainkról, lelkigyakorlatainkról szintén hitünkben megerősödve térünk haza.Fontosnak tartjuk szép, ősi templomunk állagának megóvását és környezetének rendben tartását, melyet közös munkával igyekszünk megvalósítani.
Az évben több összejövetelt szervezünk,amikor egyházközségi bálunkon, kirándulásainkon, közös szalonnasütéseken erősítjük közösségünk összetartozását. Gyermekeinkkel rendszeresen találkozunk a hittanórákon, elsőáldozós felkészítőinken és egyéb összejöveteleinken.


Szeretettel látjuk Önt, tekintsen be a Szerencsi egyházközség életébe, amit hitünk szerint az emberszerető Isten mozgat és erősít!

 

Szeretettel: Csejoszki Szabolcs

parókus